Home  |   Jouw sterrenbeeld  |   Zoek je ascendant  |   Daghoroscoop  |   Maandhoroscoop  |   Liefdeshoroscoop  |   Jaarhoroscoop  |   Contact


De kenmerken van de Waterman
21 januari tot 19 februari

Waterman is het teken van onafhankelijkheid, gelijkheid en vrijheid. Reeds op jeugdige leeftijd komen zij in verzet tegen iedere dwang van buitenaf. In stilte rijpen zij en verheffen zich dan op eigen kracht, naar de zon die hen toelacht. Waterman-mensen vertrouwen te allen tijde op hun eigen kracht, op hun intuitie, waarmee zij vaak al een vermoeden hebben van de dingen die komen gaan.

Zij strijden voor de vooruitgang, voor sociale rechtvaardigheid en voor een wereld waarin het materialistische enkel aan de kaak wordt gesteld. Zij wensen vrede op humanitaire gronden en proberen altijd verder te kijken dan hun neus lang is.

Waterman bezit een groot abstractievermogen en neigt erna de dingen van een afstandje te bekijken, is erg vindingrijk en fantasievol. Vaak houden Watermannen koppig aan hun eigen standpunt vast, ook als ze al lang hebben ingezien dat een ander het bij het rechte eind heeft.

Alle watermannen leiden twee levens: in het ene zetten ze vol ernst de handen aan de ploeg, in het andere leven ze zich vitaal en vrolijk uit. Eventuele ziektes worden door Watermannen energiek bestreden en vaak bereiken ze een zeer hoge leeftijd. Alleen met hun bloedsomloop en hun stofwisseling hebben ze soms problemen. Mensen sluiten graag vriendschap met een Waterman, maar moeten vervolgens vaak vaststellen dat ze er zeer oppervlakkige meningen op nahouden. Hun kleur is staalblauw.

De Waterman-kinderen speelt het liefst op straat verstoppertje en tikkertje en het zet speelkameraadjes steeds weer tot nieuwe 'heldendaden' aan. Ze zijn zeer leergierig en voortdurend worden opvoeders dan ook bestookt met moeilijke vragen, net zolang totdat het kind een aannemelijk antwoord krijgt. Door dwang worden ze koppig en vervallen ze vaak van kwaad tot erger. Bij deze vrijheidslievende kinderen werkt een kameraadschappelijke aanpak het best.

De Waterman-vrouwen zijn onberekenbaar. Ze hebben een hart vol liefde om te vergeven, maar blijft op een afstand. Niemand weet precies wat ze werkelijk denken. Ze voelt zich aangetrokken tot de vrolijkere types. Wie haar niet hoffelijk behandelt, krijgt dat op een gegeven moment op zijn boterham.

De Waterman-mannen zijn echte heren, maar kan het niet laten om over zijn avonturen op te scheppen. Gesprekonderwerpen mogen in hun huwelijk niet ontbreken. Zijn ideale vrouw is zijn kameraad, die lief en leed met hem deelt en hem door dik en dun steunt. Verveling is taboe in een relatie met een Waterman.

LUCHT - het element van de waterman
Luchttekens zijn sociaal en praten graag en veel. Ze houden feitelijk meer van woorden dan van daden, ook wanneer het om erogene zones gaat. Ze houden van seks en ze praten over seks, maar kunnen moeite hebben het in de praktijk te brengen.

De intellectueel ingestelde luchttekens leven soms teveel in hun eigen wereld, voor een luchtteken zit seksuele aantrekkingskracht tussen de oren. Voor veel luchttekens is een goed geestelijk contact het belangrijkste en zij hebben het intieme gesprek tot onderdeel van het vrijen gemaakt.

Bekende Watermannen:
Yoko Ono, Henri Rollins, Benny Hill, Robbie Williams, Holly Jonhson.