Home  |   Jouw sterrenbeeld  |   Zoek je ascendant  |   Daghoroscoop  |   Maandhoroscoop  |   Liefdeshoroscoop  |   Jaarhoroscoop  |   Contact


De kenmerken van de Vissen
20 februari tot 20 maart

De Vissen hebben sterke innerlijke krachten, die ze graag voor hun omgeving verborgen houden. Ze lijken verlegen, maar kunnen ook fel van zich afbijten als ze worden aangevallen. Uit hun onderbewuste putten Vissen de kracht om de grillen van het leven te weerstaan.

Wanneer het ze allemaal teveel wordt, trekken ze zich terug in hun fantasie en dromen van een volmaakte wereld, die ze helaas maar al te vaak weer moeten inruilen voor het alledaagse leven, waarin jaloezie en afgunst de boventoon voeren. Ze kunnen goed luisteren en begrijpen zonder te oordelen.

Vissen hebben veel behoefte aan erkenning en als ze dit niet krijgen kunnen ze zeer koppig worden. Gevoel komt bij de Vissen op de eerste plaats. Ze dromen altijd van geld en goederen, maar treuren niet als het lot hen met minder bedeelt. Vissen geven liever toe dan zich in te laten met eindeloze twistgesprekken.

Vaak hebben Vissen niet zo'n beste constitutie; hun zenuwstelsel is gevoelig voor stoornissen en ze hebben een neiging tot bloedarmoede. Toch komen ze ziektes vaak snel te boven, want hun geduld verzet bergen. Ze deinzen terug voor dreigende gevaren. Ze storten zich liever in een sprookjeswereld met nimfen en kobolden, waarin ze zich gelukkig wanen.

De Vissen-kinderen willen net als andere kinderen de wereld ontdekken. Wie zijn stem verheft tegen dit wezentje, ziet het voor zijn ogen verschrompelen van ellende. Vissen-kinderen zijn bijzonder gevoelig; ze lijden zelfs onder de uitbranders die andere kinderen krijgen. Ze zijn opgewekt, fantasievol. Met dwang bereik je bij deze kinderen niets.

De Vissen-vrouwen lijken naar buiten toe zelfbewuste vrouwen. Leer je haar beter kennen, dan zie je hoe hulpeloos ze in feite is ten opzichte van de grote en kleine problemen van de alledaagse werkelijkheid. Ze hult zich in raadsels en laat zich niet graag in de kaart kijken. Haar innerlijke leven probeert ze voor iedereen verborgen te houden. Ze zijn lieftallig en sympathieke wezens.

De Vissen-mannen zijn onvoorspelbaar. Aan de ene kant is hij springlevend en staat hij open voor alles wat nieuw is, aan de andere kant is hij gesloten en in zichzelf gekeerd. Deze mannen zijn echte zwijgers, hij laat niet graag zien hoe zijn innerlijk eruitziet. Ze zwemmen graag tegen de stroom in en heeft daar het nodige succes mee.

WATER het element van de vissen
Watertekens zijn gevoelig en subtiel, ze verlangen naar eenwording met hun geliefde. Ze zijn romantisch en door hun goedgelovigheid kunnen ze makkelijk worden misbruikt door mensen die hun wellust als liefde brengen.

Water laat zich heel makkelijk misleiden. Deze tekens gaan zelden rechtstreeks op hun doel af, maar kiezen voor een subtiele verleiding. Ze zijn zacht en teder en prefereren -uitgezonderd de Schorpioen- echte liefde boven een hartstochtelijke relatie.

Bekende Vissen:
Elizabeth Taylor, Rudolf Steiner, Gorbatsjov, Piet Mondriaan, Albert Einstein, Michelangelo.