Home  |   Jouw sterrenbeeld  |   Zoek je ascendant  |   Daghoroscoop  |   Maandhoroscoop  |   Liefdeshoroscoop  |   Jaarhoroscoop  |   Contact


De kenmerken van Tweelingen
22 mei tot 21 juni

Tweelingen is een beweeglijk luchtteken en 'beweeglijk' betekent hier nogal veranderlijk. Actief en opgewekt als ze zijn, zijn zij nooit uitgeleerd. Steeds willen ze meer weten, hun kennis kunnen ze vaak in hun voordeel aanwenden, door hun meer dan gemiddelde intelligentie. Mercurius, die over de Tweelingen heerst, heeft de Tweelingen uitgerust met een goed verstand.

Op beslissende momenten van hun leven kunnen zij dit aangeboren talent overboord gooien en tegen hun verstand in het hart laten spreken. Terwijl het ene word gedaan, zijn ze in gedachten al met het volgende bezig. De stemming van de Tweelingen kan snel omslaan en vaak is dat ook het geval met hun overtuiging. Ze willen altijd meerdere potjes op het vuur hebben en branden dan wel eens hun vingers. Ook wanneer ze een inzinking hebben en schijnbaar niet op de voorgrond willen treden, krabbelen ze gauw weer overeind en leveren grote prestaties die hen weer naar de top brengen.

Elke Tweeling heeft veel talenten. Deze inspanningen kosten op den duur hun zenuwen, die naast hun ademhalingsorganen bijzonder kwetsbaar zijn. Er dreigt besmettingsgevaar voor verkoudheden en griep, die bovendien meestal niet goed worden uitgeziekt. Stralend helgeel is hun kleur. Door de voortdurende behoefte aan verandering en afwisseling kan het moeilijk zijn voor de Tweelingen om zich te binden.

De Tweeling-kinderen groeien snel op en al snel kan het de familie amuseren met geestige verhalen, waarbij het met veel fantasie menig detail erbij verzint. Ze sluiten graag vriendschap met viervoeters. Met dwang kan bij de Tweelingen niets bereikt worden, maar met goede en verstandige argumenten komt men bij hen veel verder. Ze moeten wennen aan regelmaat, vooral wat de bedtijden betreft.

De Tweeling-vrouwen vallen op door hun overvloedig temperament. Flirten is voor haar een stimulerende manier van ontspannen. Men moet naar haar luisteren en haar fantasie de vrije loop laten gaan, dan zal haar interesse gewekt worden. Ze houdt van een vaste verhouding en ze wil zeker niet gecommandeerd worden. Tweeling-vrouwen willen carriere maken.

De Tweeling-mannen voelen zich door een vaste verhouding aan banden gelegd. Wie het eenmaal met hem waagt, zal hem nooit vergeten. Ze beschikken over een enorme overtuigingskracht en kan goed met geld omgaan. Een Tweeling-chef is gesteld op distantie en daarom vaak niet geliefd.

LUCHT het element van de tweelingen
Luchttekens zijn sociaal en praten graag en veel. Ze houden feitelijk meer van woorden dan van daden, ook wanneer het om erogene zones gaat. Ze houden van seks en ze praten over seks, maar kunnen moeite hebben het in de praktijk te brengen.

De intellectueel ingestelde luchttekens leven soms teveel in hun eigen wereld, voor een luchtteken zit seksuele aantrekkingskracht tussen de oren. Voor veel luchttekens is een goed geestelijk contact het belangrijkste en zij hebben het intieme gesprek tot onderdeel van het vrijen gemaakt.

Bekende Tweelingen:
Siouxie, Boy George, Liam Neeson, Prince, Christopher Lee, Joan Collins.