Home  |   Jouw sterrenbeeld  |   Zoek je ascendant  |   Daghoroscoop  |   Maandhoroscoop  |   Liefdeshoroscoop  |   Jaarhoroscoop  |   Contact


De kenmerken van de Stier
21 april tot 21 mei

Geboren in een jaargetijde waarin alles bloeit en groen wordt. Het bestendige weer van dit jaargetijde is van invloed van de Stieren. Stieren hebben een gezond zelfvertrouwen en zijn gelijkmatig van karakter. Altijd vriendelijk en hulpvaardig en heeft veel vrienden. Maar als hun iets niet bevalt kunnen ze hals over kop het hazenpad nemen en ergens van voor af aan beginnen.

Stieren zijn gesteld op comfort en zijn dol op goed eten en drinken. Met vasthoudendheid en geduld bereiken zij hun doel dat hun geluk en welstand belooft. Als ze ziek worden krijgen ze meestal last van hun stembanden. Men vat gemakkelijk kou.Stieren zijn robuuste mensen die niet zo gemakkelijk van streek raken. En als ze dan toch eens ziek worden, is dat vaak een beetje hun eigen schuld.

De Stieren zijn niet echt sportief, ze hangen liever een beetje rond dan zich in een sportzaal te begeven. Als een Stier-mens zich in de steek gelaten voelt kan dit in de rest van het leven voor wantrouwen zorgen. Maar als Stieren eenmaal van iemand houden, dan is er ook niemand meer die daar enig invloed op uit kan oefenen. Ze zijn trouwe mensen die weloverwogen, maar met veel oog voor het welzijn van hun zaak werken. Liever wat langzamer, maar daardoor des te grondiger, is hun motto!

De Stier-kinderen laten zich niet ompraten wanneer ze iets niet willen. Het bedenkt steeds weer nieuwe, vrolijke spelletjes waarmee de hele familie zich amuseert. Het is praktisch aangelegd. Hoewel sommige Stier-kinderen denklui lijken te zijn, verwerken ze de schoolwetenschap grondig: wat er bij heb eenmaal in zit, zit er voor altijd in!

De Stier-vrouwen willen graag zekerheid, vooral met het samenleven met haar partner. Ze zijn hoe dan ook van plan hun partner trouw te blijven, als hij haar ook trouw is. De Stier-vrouw is nog secuurder dan de Stier-man. Iedereen die zich maar een beetje aan haar manier van leven kan aanpassen, kan de favoriet van de Stier-vrouw worden.

De Stier-mannen is een voorbeeld voor velen, bezadigd, rustig en zelfzuchtig. Hij is een cavalier, hoffelijk, maar een beetje verlegen. Hij verkeert graag in prettig gezelschap, ligt graag op zijn luie rug en laat zich verwennen. De Stier-man verlangt trouw van de vrouw op wie hij beslag gelegd heeft als zijn eigendom. Hij plant zijn carriere zeer zorgvuldig.

AARDE het element van de stier
Aardetekens zijn van nature heel lichamelijk ingesteld. Seksueel contact is sensueel en eerder ruig en aards dan romantisch. Maar aarde uis behoedzaam, wordt zelden zomaar meegesleept en verlangt een langzame verleiding.

Het sterke libido van een aardeteken heeft een regelmatige ontlading nodig. Toch kunnen aardetekens ook erg lang zonder seks. Sensualiteit is belangrijker dan pure seks en door een gebrek aan emotioneel contact kan een aardeteken zich onbevredigd voelen, zelfs na een hartstochtelijke vrijpartij.

Bekende Stieren:
Bono Vox, Toyah, Willcox, Cher, Sigmund Freud, Adolf Hitler, Salvador Dali.