Home  |   Jouw sterrenbeeld  |   Zoek je ascendant  |   Daghoroscoop  |   Maandhoroscoop  |   Liefdeshoroscoop  |   Jaarhoroscoop  |   Contact


De kenmerken van de Steenbok
22 december tot 20 januari

De wegen van de Steenbok leidt alleen maar naar boven, waarbij ze geen acht slaan op de afgunstige wereld om hen heen. Zij zijn de eenzame trekkers tussen twee werelden, die zich vanuit het duister opwerken naar het licht. Ze proberen zich niet aan de realiteit van het leven te onttrekken en pogen door vlijt en ijver hun concurrenten te overvleugelen.

Daardoor lijken ze in de ogen van velen kil en eerzuchtig, maar in de grond van hun hart zijn ze dat niet. Als ze eenmaal het ergste achter de rug hebben, gaat hun aandacht wel degelijk uit naar hun minder succesvolle medemensen. Ze zijn oplettend en gevaren gaan ze zoveel mogelijk uit de weg.

Steenbokken zijn harde werkers. Ze deinzen niet terug voor ontberingen en grote krachtinspanningen als ze eenmaal een doel voor ogen hebben. Ook al doemt de ene kloof na de andere voor hen op, ze zetten gewoon door! En tenslotte zullen ze vanaf de hoge rots neerkijken op die kleine wereld onder hen.

Een Steenbok heeft het altijd wat moeilijker dan de andere sterrenbeelden, omdat hij niet rust vooraleer hij zijn hoog gegrepen doel heeft bereikt. Intussen loopt hij zo heel wat mooie dingen mis in zijn prive leven. Bovendien verzwakt het eeuwige geploeter zijn weerstand: zijn botten worden een zwakke plek en hij krijgt gauw griep of reumatische aandoeningen. De favorieten kleur is zwartbruin.

De Steenbok-kinderen hebben een sterke wil en hebben behoefte aan regelmaat. Op school doen ze het altijd goed, ze doen hun plicht en houden zich stipt aan de regels. Het zijn echte doorzetters die precies weten wat hun te doen staat. Steenbok-kinderen zijn over het algemeen laatbloeiers. Pas als teenager beginnen ze zich echt te ontplooien en dan dreigt het gevaar dat ze zich zo laten afleiden dat hun prestaties teruglopen. Maar gelukkig staat daar hun wil om vooruit te komen tegenover.

De Steenbok-vrouwen zijn berekende doorzetters, die hun doel nimmer uit het oog verliezen, zelfs als ze het alleen via de weg van zelfverloochening kunnen bereiken. Ze doet alleen maar net alsof ze verlegen of hulpeloos is, om anderen voor haar karretje te kunnen spannen. Zij is een trouwe vrouw en zal in de liefde alles geven.

De Steenbok-mannen hebben nooit tijd, ze laten zich continu opjagen door hun bazen, want ze willen het ver schoppen in het leven. De Steenbok-man is een echte ridder en kan in zijn verliefdheid bijzonder onstuimig te werk gaan. Ze leren hun partner meestal op het werk kennen. Hij is goed aanspreekbaar en laat zich snel uit zijn concentratie halen.

AARDE het element van de steenbok
Aardetekens zijn van nature heel lichamelijk ingesteld. Seksueel contact is sensueel en eerder ruig en aards dan romantisch. Maar aarde uis behoedzaam, wordt zelden zomaar meegesleept en verlangt een langzame verleiding.

Het sterke libido van een aardeteken heeft een regelmatige ontlading nodig. Toch kunnen aardetekens ook erg lang zonder seks. Sensualiteit is belangrijker dan pure seks en door een gebrek aan emotioneel contact kan een aardeteken zich onbevredigd voelen, zelfs na een hartstochtelijke vrijpartij.

Bekende Steenbokken:
Annie Lennox, David Bowie, Kahlil Gibran, Elvis, Oliver Hardy, Rowan Atkinson.