Home  |   Jouw sterrenbeeld  |   Zoek je ascendant  |   Daghoroscoop  |   Maandhoroscoop  |   Liefdeshoroscoop  |   Jaarhoroscoop  |   Contact


De kenmerken van de Schorpioen
23 oktober tot 22 november

De wereld van de Schorpioenen is de wereld achter de dingen, en hij voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot alles wat geheim, verborgen en verdrongen is. Ze laten zich niet makkelijk van de wijs brengen. Ze houden van strijd. Een nederlaag kunnen ze nauwelijks verwerken.

Op een of andere manier zoeken ze naar wraak; en dan zullen ze overwinnen - hoe dan ook! Hun geduld lijkt eindeloos, maar in werkelijkheid wachten ze alleen hun kans af om iets nieuws door te drukken en het oude af te breken. Met veel energie zetten ze zich schrap tegen vermeende tegenstanders en hinderlijke omstandigheden. Dan spreekt er geweld uit hun ogen: hun scherpe blik kan hun vijanden verlammen.

Een Schorpioen is taai, volhardend, wilskrachtig en vaak niet zo makkelijk in de omgang. En toch zijn deze vrolijke, op het leven gestelde, gezellige mensen, echte vrienden in nood, zolang men ze niet teleurstelt, en liefdevolle partners met het hart op de juiste plaats. Men kan aan de Schorpioen niet zien wat voor vurige krachten er in hem schuilen. Naar buiten toe opereert hij rustig.

Hij is de zelfbeheersing in hoogsteigen persoon. Hij blijft zelfs dan gelaten als anderen allang in paniek raken. Hij kijkt toe en vormt zich eerst een mening. Pas dan kan hij opeens met tomeloos geweld losbarsten. Voor zijn vrienden gaat hij door het vuur. Schorpioenen hebben een krachtige gezondheid, alleen de organen in hun onderlijf geven nogal eens problemen. Door hun strijdlustige karakter lopen ze gevaar om gewond te raken. Hun favorieten kleuren zijn zwart en grijs.

De Schorpioen-kinderen kunnen overgevoelig en onbeheerst reageren, en ze kunnen kwaad worden wanneer ze hun zin niet krijgen. Met slaan kan men hen niet overtuigen. Veeleer met een licht verachtelijke blik, waarna men overgaat tot de orde van de dag. Ze zijn erg leergierig. Ze gaan al vroeg op ontdekkingstocht en komen met geschaafde knieen weer terug.

De Schorpioen-vrouwen zijn vrolijk en op het leven gesteld, maar laat zich helemaal niet zo gemakkelijk verleiden. Eerder verovert zij de man op wie ze een oogje heeft. De man van haar keus moet karakter hebben. Ze is absoluut trouw, heeft een vurig temperament is eerlijk en openhartig maar zal nooit het geheim van haar leven prijsgeven.

De Schorpioen-mannen kunnen alles betoveren met hun hypnotische blik. Wie deze man een vinger geeft, word met huid en haar gegrepen. Hij is altijd van zichzelf en zijn verleidingskunsten overtuigd. Van het ene moment op het andere kan hij een verhouding verbreken. Ze verheugen zich op het warme nest dat thuis op hen wacht en nog meer op de plichten van het huwelijk, die hun genoegen bezorgen.

WATER het element van de schorpioen
Watertekens zijn gevoelig en subtiel, ze verlangen naar eenwording met hun geliefde. Ze zijn romantisch en door hun goedgelovigheid kunnen ze makkelijk worden misbruikt door mensen die hun wellust als liefde brengen.

Water laat zich heel makkelijk misleiden. Deze tekens gaan zelden rechtstreeks op hun doel af, maar kiezen voor een subtiele verleiding. Ze zijn zacht en teder en prefereren -uitgezonderd de Schorpioen- echte liefde boven een hartstochtelijke relatie.

Bekende Schorpioenen:
Herman Brood, Adam Ant, John Cleese, Winona Ryder, Demi Moore, Jan Wolkers, Sai Baba, Picasso.