Home  |   Jouw sterrenbeeld  |   Zoek je ascendant  |   Daghoroscoop  |   Maandhoroscoop  |   Liefdeshoroscoop  |   Jaarhoroscoop  |   Contact


De kenmerken van de Ram
21 maart tot 20 april

De Ram is een vurig type, in de liefde, in hun werk, in hun gezin en hun vriendenkring. Maar Rammen zijn ook onbestendig: de ene keer leven ze opgewekt en zorgeloos en dan zijn ze ineens weer teneergeslagen en maken ze een onzekere indruk.

Ze lopen snel warm voor iets, maar hun enthousiasme ebt snel weer weg. Ze doen alsof ze heel sterk zijn maar proberen hiermee hun zwakke kanten te verbergen. Rammen streven naar succes, erkenning en macht. Altijd op zoek naar iets nieuws en hebben ze eenmaal hun besluit genomen dan houden ze zich daar ook aan.

Ze hebben een sterk hart, zegt men en tot op hogere leeftijd blijven lichamelijk en geestelijk vitaal. Wanneer Rammen last van nervositeit krijgen, dan uit zich dit lichamelijk in hoofdpijn of migraine. De hoofdpijn verdwijnt zodra de harmonie is hersteld. Als de Ram een hogere positie heeft bereikt, dan zal deze collega nooit uit de hoogte doen. In dat geval heeft de Ram als devies: Leven en laten leven!! De Ram is de kwaadste niet, maar moet eerst zijn eigen plekje vinden waar hij zich op zijn gemak voelt.

De Ram-kinderen hebben een krachtige wil. Ze willen het liefst het middelpunt in huis zijn, maar zijn ook gevoelig en kwetsbaar. Ze laten zich niet snel kennen en spelen het liefst buiten in de natuur.

De Ram-vrouwen willen meestal het laatste woord hebben. Ze laat zich niet zomaar door de eerste de beste rokkenjager "versieren". Ze houdt van sporten en de natuur. Ze heeft graag een gelijkwaardige partner waarmee ze felle discussies kan voeren. Ze vergeeft graag, als zij ook wordt vergeven.

De Ram-mannen houden van vrouwen die hen op handen dragen. Hij gelooft niet in liefde op het eerste gezicht. Hij wil strijden en vooruitkomen en zal nooit wrok koesteren. Spreek altijd de waarheid en de Ram-mannen blijven je vrienden.

VUUR het element van de ram
Vuurtekens zijn hartstochtelijk en onstuimig, ze houden van wellust en felle seks. Vuurtekens willen een ongecompliceerd, spontaan liefdesleven waaraan zij plezier kunnen beleven.

Deze tekens halen zelden wellust en liefde door elkaar en kunnen erg genieten van het verleiden. Een vuurteken wordt graag gevleid en wie een vuurteken wil verleiden moet zich een beetje uitsloven. Met al te emotionele liefdesverklaringen kun je een vrijheidslievend vuurteken afschrikken.

Bekende rammen:
Charlie Chaplin, Dirk Bogarde, Dane Rudhyar, Ewan McGregor, Angus Young.