Home  |   Jouw sterrenbeeld  |   Zoek je ascendant  |   Daghoroscoop  |   Maandhoroscoop  |   Liefdeshoroscoop  |   Jaarhoroscoop  |   Contact


De kenmerken van de Maagd
23 augustus tot 22 september

Geen ander teken kan zo goed instinctief onderscheid maken tussen gezond en ongezond, waardevol of schadelijk maken en nuttig en zinloos dan de Maagd. Hun helder verstand draait voortdurend op volle toeren en kritiek op anderen, al zijn dat hun beste vrienden, schuwen ze niet.

Ze hebben daardoor vaak het gevoel dat ze niet begrepen worden, terwijl ze toch alleen maar het beste met anderen voorhebben, buitengewoon stipt hun plicht vervullen en, binnen bepaalde grenzen, echt hulpvaardig zijn. De Maagd raakt vaak gefrustreerd: zijn of haar eerlijke mening wordt ervaren als akelige kritiek.

Dat Maagden soms hun doel voorbijschieten en kritiek uitoefenen omwille van de kritiek, kan men hen eigenlijk niet kwalijk nemen. En het is ook geen wonder dat melancholie en droefenis soms hun sombere schaduw over het Maagden-leven werpen dat ze bij nare of irritante gebeurtenissen een neiging tot depressief gedrag vertonen. Veel Maagden slikken hun woede in of proberen die te uiten door uitbarstingen tegenover hun omgeving.

Bij velen slaat dat op de maag, waardoor het spijsverteringscircuit een uiterst kwetsbare zone is voor dit type mens. Maagd is een perfectionist, altijd vol overgave op zoek naar de volmaaktheid. Voordat een Maagd zijn hart verliest kunnen zij heel tevreden zijn met een goed gevuld sociaal leven.

Maagden zijn veel te nuchter om te denken dat het geluk hen zomaar in de schoot zal vallen. Een Maagd baseert zich altijd op eigen kracht en doorzettingsvermogen. Het merendeel schopt het ver in het leven, omdat ze in hun werk handig weten te profiteren van hun bijzonder grote intelligentie. Maagden rusten niet voordat ze het laatste foutje hebben opgespoord. Hun lievelingskleur is licht bruin.

De Maagd-kinderen zijn heel braaf en ruimt het met pietepeuterige precisie zijn speelgoed op. Dit kind wil alles weten en het beschaamde zwijgen van de ouders maakt het natuurlijk alleen maar nog nieuwsgieriger. De meeste Maagd-kinderen zijn echte 'kruidje-roer-me-nietjes' en doen ze beslist niet mee aan ruwe spelletjes. Zijn voorkeur voor orde, netheid en stiptheid maakt van het Maagd-kind een droomkind waaraan vele leeftijdsgenootjes een voorbeeld kunnen nemen.

De Maagd-vrouwen koesteren zeer verheven principes ten aanzien van liefde, huwelijk en gezin, maar haar verstandelijke aanpak gooit nogal eens roet in het eten, voordat ze zich definitief aan iemand bindt. Ze verstaat de kunst van het flirten en weet met haar charme de mannen op het verkeerde been te zetten. Zij heeft aanspraak nodig, anders raakt ze gedeprimeerd.

De Maagd-mannen zijn nuchtere denkers. Hij weet makkelijk bij anderen in het gevlei te komen, wat hem de nodige successen oplevert bij het andere geslacht. Stiptheid komt bij hem op de eerste plaats en hij is in staat om in woede uit te barsten, ja zelfs de relatie te verbreken, als zijn vriendin hem laat wachten.

Bekende Maagden:
Peter Sellers, Chrissie Hynde, Dave Stewart, Sophia Loren, Freddie Mercury, Sean Connery, Michael Jackson.