Home  |   Jouw sterrenbeeld  |   Zoek je ascendant  |   Daghoroscoop  |   Maandhoroscoop  |   Liefdeshoroscoop  |   Jaarhoroscoop  |   Contact


De kenmerken van de Kreeft
22 juni tot 22 juli

Voor de Kreeften bestaat de wereld uit gevoelens en dat maakt hen zeer kwetsbaar. Ze kunnen van het ene moment op het andere van een optimistische levenshouding in het ergste pessimisme vervallen. Kreeften zijn gevoel- en verstandsmensen. Ze bedenken grote plannen, maar stellen de uitvoering ervan steeds maar uit.

Maar ondanks hun vaak zo aarzelende houding bereiken ze merkwaardig genoeg veel; in de liefde en in de strijd om het bestaan. Bij een typische Kreeft moet romantiek vergezeld gaan van veiligheid en geborgenheid. Omdat mensen die onder het teken van de Kreeft geboren zijn meestal op tijd kunnen stoppen, bouwen zij een grote weerstand op en bereiken vaak een hoge leeftijd.

Ergernis kroppen zij echter weer op. Hierdoor hebben veel Kreeften last van maag- en darmkwalen. Uit hang naar veiligheid en zekerheid blijft een Kreeft soms zitten in een relatie die eigenlijk niet goed voor hem/haar is. Ten aanzien van geld heeft de Kreeft de instelling dat het niet beslist gelukkig hoeft te maken als men het bezit, maar toch wel die zekerheid biedt die iedere Kreeft nastreeft.

Zij wachten altijd op betere tijden, maar is eigenlijk niet echt ontevreden met hun lot. De meeste Kreeften lezen het liefst een goed boek bij de kachel dan een winderige wandeling te maken in een herfstbos, terwijl dat laatste ook heel goed kan zijn. Groen en zilverwit zijn de kleuren van de Kreeft.

De Kreeft-kinderen zijn gevoelige wezentjes bij wie de tranen gauw vloeien. Ze hebben lang verdriet over wat andere kinderen al lang verwerkt hebben. Ze kunnen zich snel alleen en verlaten voelen en kan van tijd tot tijd erg verlegen zijn. Wie het een standje geeft, maakt het koppig. De Kreeft-kinderen zijn zeer weetgierig. Schoolprestaties gaan achteruit als in het ouderlijk huis het een of ander niet in orde is.

De Kreeft-vrouwen verafschuwen huichelarij. Zij zal de beste vriendin zijn en de zorgen delen van haar partner. Ze prefereert de zekerheid van het huwelijk boven een losse verhouding. Ze houdt niet van krachtpatsers en al helemaal niet van egoisten.

De Kreeft-mannen willen hun leven lang met zorgen omringd worden. Ze gaan rustig hun eigen gang en zoeken steun in een groep, hoewel ze eigenlijk niets moeten hebben van groepen. Favoriete is meestal de vrouw die wat op zijn moeder lijkt. Hij is trouw tot aan het ogenblik dat er een crisis op til is. Hij zal ook niet graag toegeven, dat zijn nukken en kuren hem langs kronkelweggetjes voeren.

WATER het element van de kreeft
Watertekens zijn gevoelig en subtiel, ze verlangen naar eenwording met hun geliefde. Ze zijn romantisch en door hun goedgelovigheid kunnen ze makkelijk worden misbruikt door mensen die hun wellust als liefde brengen.

Water laat zich heel makkelijk misleiden. Deze tekens gaan zelden rechtstreeks op hun doel af, maar kiezen voor een subtiele verleiding. Ze zijn zacht en teder en prefereren -uitgezonderd de Schorpioen- echte liefde boven een hartstochtelijke relatie.

Bekende Kreeften:
Jim Kerr, George Michael, Ringo Starr, Molly Sugden, Dalai Lama.